flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу

26 вересня 2013, 14:37

 

ОГОЛОШЕННЯ!

 

       З 17.06.2013 року Селидівський міський суд Донецької області відповідно до Тимчасового регламенту обміну електронними  документами між судом та учасниками судового процесу (далі-Регламент), затвердженого  наказом ДСА України від 07.09.2012 року № 105 починає реалізацію проекту щодо надсиланням судом електронних документів учасникам судового процесу Кримінального провадження).

       Регламент визначає порядок подання учасниками судового процесу до суду документів в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до процесуального законодавства.

Порядок

обміну електронними  документами між судом та учасниками судового процесу

         Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді учасник судового процесу повинен:

         1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процессу (далі-Система) розміщеної на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://e-court.mail.gov.ua (створити поштову скриньку електронного суду), відповідно до п. 2  Регламенту .

       2. Подати до суду заяву про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі відповідно до п. 4   Регламенту.

 

                 УВАГА!

         Процесуальні документи в електронному вигляді по відповідній справі будуть надходити на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу,  якщо такий учасник зареєстрований в Системі як Кристувач  в домені mail.gov.ua, зазначеному у заяві.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! 

У  зв’язку зі змінами в Інструкції з діловодства в загальному суді, внесеними з метою приведення у відповідність до положень податкового кодексу України та ст. 18 закону України «Про виконавче провадження» при подачі цивільних та адміністративних позовів до суду необхідно обов’язково долучати до заяви :

для юридичних

інформацію про ідентифікаційний код суб’єкта господарської діяльності позивача та відповідача.

для фізичних осіб

реєстраційний номер облікової картки платника податків (індивідуальний ідентифікаційний номер) позивача та відповідача;

ксерокопії паспортів позивача та відповідача.