flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приміщенні Селидівському міському суді Донецької області проведено розгляд кримінальної справи

06 червня 2023, 07:58

За клопотанням представника потерпілих 02.06.2023 року було призначено підготовче засідання у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України в приміщенні Селидівського міського суду Донецької області.
До судового засідання безпосередньо з’явились прокурор та обвинувачений. Представник потерпілих та потерпілі, які наполягали на розгляді справи саме в приміщенні суду, через що попереднє засідання було відкладено, до зали суду не з’явились, надали заяву про відкладення справи вже за станом здоров'я. Це беззаперечне право потерпілого особисто приймати участь в підготовчому судовому засіданні, як і право інших сторін, проте судовий розгляд по справі вкотре не призначений і підготовче засідання відкладено через клопотання представника потерпілих на 30.06.2023 року на 10 годину, що в свою чергу може порушувати право сторін на розгляд справи у розумні строки.
Тому звертаємо увагу учасників судових процесів на можливість забезпечення судових засідань як оф лайн, так і онлайн або взагалі без участі особи, якщо це передбачено законом. На період дії воєнного стану наголошуємо на праві сторін, обирати такий спосіб участі у судових засіданнях, зручний для них самих, який буде відповідати принципам юридичної обґрунтованості, доброчесності, поваги до інших учасників та працівників суду та не буде приводити до затягування розгляду справ та зловживання правами.
Заступник голови
Селидівського міського суду
Донецької області