flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні відвідали Селидівський міський суд Донецької області

18 грудня 2017, 14:51

Напередодні Дня працівників суду України учні 7-8 класів загальноосвітньої школи № 6 м. Селидове відвідали Селидівський міський суд Донецької області в рамках Всеукраїнського тижня права.

Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення загального рівня правової культури, формування у них поваги до права, а також роз’яснення підстав настання юридичної відповідальності для неповнолітніх.

 Голова Селидівського міського суду Донецької області Черков В.Г.  зустрів учнів загальноосвітньої школи № 6 м. Селидове  та у доступній для учнів формі розповів про принципи роботи нашого суду, про символи судової влади, мантію та нагрудний знак.

Суддя-спікер Капітонов В.І. розповів дітям з якого віку і за яких умов можливо обіймати посаду судді та провів  підготовче засідання в кримінальному проваджені, за яким учні змогли  спостерігати.

Заступник керівника апарату Селидівського міського суду Донецької області Мамічева О.П. з метою запобігання скоєння злочинів неповнолітніми привела приклади судових справ за участю неповнолітніх, розповіла про притягнення до відповідальності неповнолітніх та відповідала на питання дітей стосовно кримінальної відповідальності неповнолітніх.

Прокурор Красноармійської місцевої прокуратури Аніщенко А.О. розповів дітям про спеціальні виховні установи у яких відбувають покарання неповнолітні.