flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні ознайомились з роботою суду

28 березня 2018, 15:36

Учні ознайомились з роботою суду

Уже традиційними стали екскурсії для школярів у Селидівському міському суді Донецької області, за допомогою  яких юне покоління не лише ознайомлюється з принципами роботи судочинства, а й підвищує загальний рівень правової культури, довіру та повагу до судової системи.

Учнів зустрічала заступник керівника апарату суду Мамічева Ольга Петрівна, після чого з  учнями було проведено екскурсію по приміщенню Селидівського міського суду Донецької області. Під час екскурсії відвідувачі ознайомились з роботою канцелярії суду

та дізнались про порядок реєстрації вхідної кореспонденції, що надходить до суду, функціонування програми  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій та автоматичний розподіл справ між суддями, порядок ведення обліково–статистичних карток та порядок звернення до виконання судових рішень.

Під час ознайомлення із залами судових засідань відвідувачі дізнались про порядок проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку та фіксування судового процесу технічними засобами.

В ході зустрічі учні ознайомились з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, відвідали кабінет голови суду Черкова Володимира Геннадійовича

Найбільшої уваги дітей привернув архів суду, де вони дізнались, що рішення в архіві зберігаються ще з 50-х років.

Також у доступній для учнів формі було роз’яснено про порядок отримання інформації в суді, порядок звернення до суду, процедуру судового розгляду справ різних категорій, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Під час бесіди учні мали змогу ставити запитання на які отримали вичерпні відповіді.