flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Раді суддів України триває робота над Кодексом професійної етики у сфері правосуддя

11 квітня 2019, 08:15

08 квітня 2019 року в Раді суддів України відбулося засідання робочої групи, яка працює над питанням розробки Кодексу професійної етики у сфері правосуддя.

Щодо спільних правил професійної етики та поведінки учасників судочинства – органів системи правосуддя, то нагадаємо, що у жовтні 2018 році відбулось перше спільне засідання Ради суддів України, Ради прокурорів та Ради адвокатів України щодо обговорення питання стану незалежності всіх представників інституцій системи правосуддя та механізмів, які б забезпечили безпеку всіх учасників судових процесів в Україні, де учасники домовились спільно напрацювати етичні правила.

"Зараз робота знаходиться на завершальному етапі, коли пропозиції надійшли від представників усіх Рад і ми визначилися з головними постулатами, навколо яких писатимемо спільний документ", - сказав Голова Ради суддів України Олег Ткачук.

Він також зазначив, що спільний Кодекс професійної етики у сфері правосуддя це не забаганка, а усвідомлена відповідальність за стан правосуддя в Україні, задля зміцнення авторитету судової влади та довіри до неї, забезпечення дієвості професійних стандартів, а також підвищення ефективності системи правосуддя, у тому числі й в аспекті забезпечення права на ефективний засіб юридичного захисту.

Члени робочої групи, до якої входять представники від Ради суддів України, Ради адвокатів та Ради прокурорів дійшли згоди щодо головних складових, які міститимуться у документі і призначили дату наступного засідання. Воно відбудеться 22 квітня у приміщенні Верховного Суду.

 

За інформацією Прес-служби Ради суддів України