flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ордері про надання правової допомоги має бути зазначена назва суду - Велика Палата

05 липня 2019, 11:13

Велика Палата Верховного Суду зазначила, що в ордері має бути зазначена конкретна назва суду, в якому адвокат надає правову допомогу.

Відповідний висновок міститься у постанові від 5 червня 2019 року у справі № 9901/847/18, ознайомитися з якою можна у системі аналізу судових рішень VERDICTUM, скориставшись тестовим доступом.

Велика Палата зазначила, що судові органи чітко відокремлені від інших органів державної влади. Згідно з підпунктом 15.4 пункту 15 «Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів» ордер має містити назву органу, у якому надається правова допомога адвокатом, із зазначенням за необхідності виду адвокатської діяльності відповідно до ст.. 19 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Тобто законодавець чітко відокремив судові органи як такі, що повинні бути окремо зазначені в ордері на надання правової допомоги, зокрема в графі "Назва органу, в якому надається правова допомога".

В ордері на надання правової допомоги має бути зазначено не абстрактний орган державної влади, а конкретна назва такого органу, зокрема суду.

"Ураховуючи наведене, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду обґрунтовано дійшов висновку, що ордер на надання правової допомоги серії КВ N 741106, який виданий Адвокатським об'єднанням "Могильницький та партнери", не містить назви судового органу, у якому надається правова допомога позивачу", - зазначено в постанові Великої Палати.

ДЖЕРЕЛО